EMV

Eindhovense Modelbouwvereniging

Anno 1937
voorjaar 2021 De opbouw van de aanhanger is helemaal vernieuwd, en heeft alweer goede diensten bewezen bij o.a. het vervoeren van oude spullen en in onbruik geraakte onderdelen en apparaten naar de stort. De buitekant is nog maagdelijk, maar uiteraard moet daar een passende reclame voor de vereniging op gaan komen.
winter-voorjaar 2020 De toestand van de NVM-EMV aanhanger was dusdanig slecht, dat groot onderhoud noodzakelijk is. Image 1 Zo groot, dat bijna (of helemaal?) alles onder handen is genomen. Voor de vereniging is dit heel fijn, gezien de verwachting dat we in de toekomst met ons moduleproject 'Stationskwartier Eindhoven' weer eens naar modelspoor evenementen kunnen gaan. Op het moment van schrijven is daar nog weinig zicht op, gezien de gigantische impact van Covid-19, maar we blijven uiteraard optimistisch over wat in het verschiet ligt.
2019-12-04 Een goede gever (of eigenlijk 'lener') stelt onze vereniging een resin printer ter beschikking. We hebben er nog geen ervaring mee, maar daar gaat snel verandering in komen. Image 1
Het is een Elegoo Mars 3D Black. Dit is een printer voor polymeer hars, beter bekend als resin. Waar diverse fabrikanten zeer mooie bouwpakketten in uitleveren. De komende weken zullen een aantal leden de printer eens goed aan de tand voelen en instellingen zoeken om te gebruiken.Via deze link: Elegoo resin printer is een korte film te zien over wat deze printer kan.
2019-02-20: Een mijlpaal: treinen rijden rond Boxtel

2018-04-14: Een video-impressie te vinden van de open dagen:

Eindhoven, Maker Faire 2019

Image 1

Ook in 2019 was de Maker Faire weer druk bezocht.

Fotos »

Eindhoven, Maker Faire 2018

Image 1

Weer een weekend op de druk bezochte Maker Faire.

Fotos »

Remember September 2018

Image 1

Open dag als onderdeel van de Bevrijdende Vleugels herdenking.

Fotos »

Fontys OBJEX 3D presentatie

Image 1

Een 2 uur durend zeer interessant kijkje in de 3D wereld.

Fotos »

Museumweekend 2017

Image 1

Mooi weer en niet alleen treinen....

Verslag Musemdagen 2017 »

Stoomdag 2017

Image 1

Veel stoom deze dag, maar ook 3D printen, de nieuwe TT-baan en boompjes!

Fotos Loon op Zand 2017

Onze bijdrage is opgenomen door Langstraat TV en het EMV stukje is 3 minuten lang, vanaf 13:51

Langstraat TV »

EMV in Straelen

Image 1

Ook dit jaar weer deelname aan de modelspoortentoonstelling in Straelen (Dld).

Fotos Straelen 2016 »

EMV op de Maker Faire

Image 1

De mini Maker Faire 2016 in de oude Van Der Meulen Ansems garage.

Bekijk de fotos »

EMV op beurzen

Image 1

Regelmatig is de EMV aanwezig op modelbouwbeurzen met een demobaan en met demonstraties van bijvoorbeeld scenerybouw. Hier een aantal video's:
Demo treinbaan
Demo DAF baan
Demo zelf bomen maken

EMV op tournee

Image 1

Met enige regelmaat bezoeken we andere verenigingen voor het uitwisselen van ideeen en kennis. Juni 2014 was de EMV op bezoek bij de Eisenbahn- und Modelbau Ausstellung van de Duitse vereniging "Modellbau Team Rhein-Maas". Er zijn vele foto's gemaakt die een mooie sfeerimpressie geven van deze leuke dag. Hier komt een link naar Picasa foto's.

Limburgse mijnen

Image 1

Juni 2014 waren we op bezoek in Limburg bij het Nationaal Mijnbouwmuseum. Het bezoek was bedoeld om ideeën op te doen voor het deel van de museumbaan dat de Limburgse mijnen anno 1935 gaat uitbeelden.Hier komt een link naar Picasa foto's.

EMV Presentatie

Image 1

Deze PowerPoint presentatie toont hoe de EMV terecht kwam in het museum "Bevrijdende Vleugels". Ook worden de plannen voor de museumspoorbaan uitgebreid toegelicht.

Presentatie bekijken